loader

Σε περιπέτειες φαίνεται ότι μπαίνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αλεξανδρούπολης και μάλιστα, όχι μόνο όσοι ήταν στην συνεδρίαση την συγκεκριμένη αλλά και όλοι όσοι δεν ήταν παρόντες. 

Ενώπιων της δικαιοσύνης θα βρεθούν, για να δώσουν εξηγήσεις οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος. Το δημοτικό συμβούλιο έλαβε έγκληση από την πταισματοδίκη για να παρουσιαστεί στο ειρηνοδικείο της πόλης, καθώς σε βάρος των δημοτικών συμβούλων ασκήθηκε μήνυση από την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, για την υπόθεση που αφορά στο εκκλησάκι του Αγίου Παϊσίου στον Μαϊστρο, μια υπόθεση που κρατά χρόνια. 

Η λειτουργία του ναϊδίου και το γεγονός, ότι είχε μετατραπεί σε χώρο λατρείας τα προηγούμενα χρόνια το συγκεκριμένο σημείο, το οποίο και ανήκει σε ιδιώτες και όχι στην ευθύνη της μητρόπολης, είχε προκαλέσει συζητήσεις και ποικίλες αντιδράσεις μετατρέποντας την διαδικασία αυτή σε μια αντιδικία ανάμεσα στην Μητρόπολη και στους ιδιώτες. Στην υπόθεση, όμως αυτή μπλέχτηκε και ο δήμος,καθώς το θέμα αυτό ήρθε προς συζήτηση και ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο, δύο φορές με διαφορετική όμως μορφή και περιεχόμενο. 

Στις 16 Απριλίου το δημοτικό συμβούλιο απασχολήθηκε με το θέμα αυτό, προκειμένου να αποφασίσει, μετά από σχετική εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου, για τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου με την αιτιολογία τηςκοινής ωφέλειας. Τότε οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισανομόφωνα, υπέρ της εισήγησης και πέρασε. Λίγους μήνες μετά, το ζήτημα ξανά ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο, κατόπιν ένστασης των ιδιωτών για την αρχική τους απόφαση, με το σώμα στις 6 Σεπτεμβρίου να αλλάζει την πρότερη απόφαση του και να κάνει αποδεκτή την ένσταση των ιδιωτών μετά και τις ανάλογες διευκρινήσεις που δόθηκαν από τον δικηγόρο των ιδιοκτητών, που ήταν παρών στην συνεδρίαση.

Να θυμίσουμε πως, οι ιδιώτες μέσα σε δικό τους οικόπεδο,με δικές τους δαπάνες κατασκεύασαν τον ναΐσκο αφιερωμένο στον Άγιο Παϊσιο και επειδή στην πορεία το σημείο αυτό μετατράπηκε σε έναν άτυπο λατρευτικό χώρο, η Μητρόπολη έκανε τις απαραίτητες ενέργειες και σφραγίστηκε. Τώρα, η Μητρόπολη ζητά να απαλλοτριωθεί το τμήμα του ιδιόκτητου οικοπέδου όπου κατασκευάστηκετο εκκλησάκι. 

Μετά τις εγκλήσεις και τις έντονες αντιδράσεις που προέκυψαν από τους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι έκπληκτοι αντίκρυσαν το έγγραφο, η Μητρόπολη έδωσε την δική της απάντηση αναφέροντας τα εξης:

«Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως αποτελεί εκ του Νόμου Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Συνεπώς οφείλει και υποχρεούται να περιφρουρεί τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα της. Ως εκ τούτου η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως απέστειλε έγγραφο ερώτημα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρουπόλεως, με περιεχόμενο να διαγνωστεί υπό της Αρχής, εάν τυχόν υπήρξε οποιαδήποτε παραβίαση του Νόμου από το Δημοτικό Συμβούλιο και εν όψει θετικής γνωμοδοτήσεως της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου».

Και μέσα σε όλα αυτά κρατήστε την φράση «η Ιερά Μητρόπολη απέστειλε έγγραφο ερώτημα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρουπόλεως», γιατί σε αυτό το σημείο γεννώνται πολλά ερωτήματα από το «ερώτημα» για το τι τελικά συμβαίνει…

Και ο Θεός μαζί μας…

The post Στα δικαστήρια θα τα πουν Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης και δημοτικοί σύμβουλοι για το εκκλησάκι του Αγίου Παϊσίου στον Μαΐστρο appeared first on Focus Ston Evro.

Μετάβαση στην Πηγή
Author: focusadmin

Copyright © 2022 Evros NET