loader

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, ξεκινά τον χειμερινό κύκλο προβολών της με ένα αφιέρωμα στον σύγχρονο ιταλικό κινηματογράφο την Τετάρτη 25/10 & την Τετάρτη 1/11 προβάλλοντας τέσσερις ταινίες

Το πρόγραμμα προβολών του αφιερώματος διαμορφώνεται ως εξής:

Τετάρτη 25/10

19.00 – L’ ombra del giorno ( Giuseppe Piccioni, 2022, 125′)

21.30 – Settembre ( Giulia Steigerwart, 2022 110′)

Τετάρτη 1/11

19.00 Il dirittto alla felicita (Claudio Rossi Massimi, 2021, 80′)

21.30– Piano piano (Nicola Prostatore, 2022, 84′)

***Τοποθεσία προβολών***

Πνευματικό Κέντρο ΙΜ Αλεξ/πολης, πλησίον του Αγίου Νικολάου

Γενική Είσοδος : 3 ευρώ

*** με δυνατότητα παρακολούθησης και των δύο διαφορετικών ταινιών την ίδια ημέρα χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση***

Λίγα λόγια για τις ταινίες

Οι ταινίες, σε πρωτότυπη γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους, επιλέχθηκαν από τις πιο πρόσφατες παραγωγές της ιταλικής κινηματογραφικής δημιουργίας και εισέπραξαν την πλήρη αναγνώριση κριτικής και κοινού.

“L’ombra del giorno”

Η ταινία  είναι μια παραγωγή του 2022 σε σκηνοθεσία του Giuseppe Piccioni.

 Ο Λουτσιάνο είναι ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου με θέα την κεντρική πλατεία της πόλης, βετεράνος του Μεγάλου Πολέμου από τον οποίο υπέστη ένα μόνιμα τραυματισμένο πόδι και την πικρή επίγνωση ότι μπορεί να σκοτώσει αν χρειαστεί. Συμπαθεί αδιαμαρτύρητα το κυβερνών φασιστικό κόμμα, συγκαταλέγει στις γνωριμίες του έναν τοπικό ιεράρχη και παρακολουθεί τις παρελάσεις των νεαρών Ιταλίδων από το παράθυρο του πολυσύχναστου καταστήματός του. Μια μέρα εμφανίζεται μπροστά σε αυτά τα παράθυρα η Άννα, μια νεαρή γυναίκα που προσφέρεται να κάνει οποιαδήποτε δουλειά, και ο Λουτσιάνο την προσλαμβάνει ως σερβιτόρα. Σύντομα γίνεται φανερό ότι η Άννα έχει ιδιαίτερα προσόντα: έχει σπουδάσει, είναι ικανή και γεμάτη πρωτοβουλίες. Και αρχίζει να αναπτύσσεται ένα συναίσθημα μεταξύ των δύο που ξεπερνά την εκτίμηση του εργοδότη ή την ευγνωμοσύνη ενός νέου υπαλλήλου.
Πρωταγωνιστούν: Riccardo Scamarcio, Benedetta Porcaroli, Valeria Bilello

“Settembre”

Μια μέρα τον Σεπτέμβριο, τρεις χαρακτήρες συνειδητοποιούν ότι η ζωή στην οποία βρίσκονται δεν είναι αυτή που είχαν ονειρευτεί. Ότι η ευτυχία είναι μια μακρινή ιδέα, αλλά ίσως ακόμα δυνατή.

Πρωταγωνιστούν: Fabrizio Bentivoglio, Barbara Ronchi, Thony

“Il diritto alla felicita” 

Ο Λίμπερο είναι πωλητής μεταχειρισμένων βιβλίων. Ο Εσιέν είναι ένας πιτσιρίκος μετανάστης, που ζει στην Ιταλία εδώ και κάποια χρόνια. Η φιλία τους βασίζεται στα βιβλία που δανείζεται ο Εσιέν απο τον Λίμπερο και το δέσιμό τους εντείνεται παράλληλα με τις ιστορίες των βιβλίων. Ο Λίμπερο προσπαθεί να δείξει στον Εσιέν ένα δρόμο προς την προσωπική ελευθερία.

Πρωταγωνιστούν: Remo Girone,Corrado Fortuna, Didie Lorenz Tchumbu

“Piano piano”

Νάπολι, 1987. Η τοπική ομάδα ποδοσφαίρου κερδίζει το πρωτάθλημα και η πόλη ζει σε μια εκστατική ευφορία. Οι κάτοικοι ενός προαστίου ζουν τους τελευταίους μήνες στην περιοχή τους, πριν κάποιες πολεοδομικές αλλαγές εξαφανίσουν για πάντα τον μικρόκοσμό τους. Η Άννα είναι 13 χρονών και βιάζεται να ενηλικιωθεί. Επιπλέον επιβαρύνεται με τις όλες τις προσδοκίες της μητέρας της για μια ζωή, που εκείνη δεν έζησε ποτέ. Η συνάντηση με τον συνομήλικο της, Πεπίνο, και τον Μαριούολο θα την φέρουν στα όρια αυτού του μικρόκοσμου, αλλά και της λεπτής γραμμής που διαχωρίζει την παιδική ηλικία από το μέλλον.

Πρωταγωνιστούν: Lello Arena, Massimiliano Caiazzo, Antonio De Matteo

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Κυριακή

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξ/πολης προσκαλεί όλα τα μέλη της Λέσχης στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση η οποία αποφασίστηκε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της 12ης Οκτωβρίου 2023 και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης (Λεωφ. Δημοκρατίας 335, ισόγειο),  την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 6.00μ.μ. με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1. Απολογισμός πεπραγμένων περιόδου 11/2021 – 9/2023

2. Οικονομικός Απολογισμός  11/2021 – 9/2023

3. Σχεδιασμός δράσεων περιόδου 2023-2025

4.Έγκριση πεπραγμένων και απαλλαγή του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου

5.Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής  

Σε περίπτωση  μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την ίδια μέρα Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 7.00μ.μ.  στην αίθουσα του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης (Λεωφ. Δημοκρατίας 335).

Για την αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας  παρακαλείσθε να προσέλθετε στο χώρο της Γενικής Συνέλευσης στις 7.00μμ

Το ΔΣ της ΚΛΑ

The post ΚΛΑ: Νέες προβολές με αφιέρωμα στον σύγχρονο ιταλικό κινηματογράφο appeared first on EvrosOnline.gr (Alexpoli.gr).

Πηγή
Author: EvrosOnline