loader

Με πλούσιο υλικό επέστρεψε η αποστολή του Δήμου Ορεστιάδας από την Κοπεγχάγη, όπου συμμετείχε στο Ετήσιο Τεχνικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. (δείτε σχετικά >>ΕΔΩ). Η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ορεστιάδας Ζαχαρούλα Πέπη, καλεσμένη στο Εβροσκόπιο στο studio του Ράδιο Έβρος, εξήγησε ποια είναι η αξία συμμετοχής του Δήμου Ορεστιάδας σε αυτό το Δίκτυο και ποιες οι προοπτικές για το μέλλον.

Πρωτοφανής η παρουσία της Ελληνικής αποστολής. Η εθνική μας συντονίστρια συγκινήθηκε στο τέλος και έκλαιγε από την ηχηρή και πολύ δυνατή παρουσία μας“, ανέφερε η κ. Πέπη, σημειώνοντας πως “στο σύνολο περισσοτέρων των 300 ατόμων, για πρώτη φορά η Ελλάδα συμμετείχε με 13 εκπροσώπους από 5 Δήμους, συν 8 άτομα από την Κύπρο“.

Όταν πας σε ένα τέτοιο Παγκόσμιο Συνέδριο αισθάνεσαι ένα δέος, μια τόσο μικρή πόλη μπορεί και συμμετέχει σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση“, τόνισε, εξηγώντας πως ο Δήμος Ορεστιάδας ήταν προφανώς ο μικρότερος που συμμετείχε μεταξύ των άλλων Δήμων, αναφέροντας ενδεικτικά από την Ελλάδα τους Δήμους Πυλαίας- Χορτιάτη, Παλαιού Φαλήρου, Αμαρουσίου και Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Από τον υπόλοιπο κόσμο δε, τα μεγέθη είναι ασύγκριτα, αφού συμμετείχαν οι Δήμοι Βρυξελλών, Βαρκελώνης, Ντίσελντορφ, Ρίγα, Ζάγκρεμπ και άλλες μεγάλες Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες, οι οποίες είναι υποψήφιες προς τελική πιστοποίηση ως “Υγιείς Πόλεις”, όπως ακριβώς και η Ορεστιάδα. “Είναι μεγάλη η πρόκληση, το ότι επιλέξαμε να καταθέσουμε φάκελο για να πιστοποιηθούμε“, υπογράμμισε η κ. Πέπη, εκφράζοντας την αισιοδοξία της πως “αν όλα παν καλά, αν δεν προκύψει κάτι απρόσμενο, ο επόμενος Δήμος που θα πιστοποιηθεί είναι ο δικός μας“. Αυτό αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα, εντός του 2023, καθώς η πρόταση είναι σχεδόν έτοιμη, αλλά απομένει η συμπλήρωση των στοιχείων της τελευταίας απογραφής όταν αυτά ανακοινωθούν επίσημα, αλλά και η τελευταία απάντηση σε συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο, που έχει να κάνει με μια αξιοπρεπή και πλήρη παρουσίαση του Δήμου προς δημοσίευση στην ιστοσελίδα του ΠΟΥ την οποία “δεν έχουμε γράψει ακόμα γιατί θέλουμε να είναι κάτι που να κεντρίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη“.

Καμαρώνω για τη συμμετοχή μας και την προβολή της Ορεστιάδας“, δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Πέπη, καταθέτοντας την ικανοποίησή της για τη θερμή υποδοχή από τους ξένους συμμετέχοντες όσων παρουσιάστηκαν από το Δήμο Ορεστιάδας στο Συνέδριο, τονίζοντας πως πρόκειται για μια “συλλογική εργασία η οποία απαιτεί πολλή δουλειά και κυρίως εκτός ωραρίου εργασίας, απογεύματα και βράδια στο σπίτι” (…) “Αλλά δεν μ’ ενοχλεί αυτό, μας δικαιώνει το αποτέλεσμα“, διευκρίνισε.

Τώρα, το επόμενο ταξίδι εξωστρέφειας του Δήμου Ορεστιάδας είναι την ερχόμενη Τρίτη 6/12 στο Ισραήλ όπου η αποστολή του Δήμου θα παραμείνει έως και την Παρασκευή, συμμετέχοντας στο θεματικό δίκτυο «Για τον Πολιτισμό και την Υγεία», που απαρτίζεται από 9 Δήμους από την Ελλάδα και 8 από το Ισραήλ (δείτε σχετικά >>ΕΔΩ).

Ακούστε (και δείτε) αναλυτικά:

Πηγή

Copyright © 2022 Evros NET