loader

“Αυτό που μας Ενώνει 2022”. Μία πρωτοβουλία του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ξάνθης.

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ξάνθης: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - «Αυτό που μας Ενώνει 2022»

Στις 3 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο γιορτάζεται σε όλο τον πλανήτη η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Η συγκεκριμένη ημέρα έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως μία επέτειος ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία.

Στην αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ξάνθης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ξάνθης) προσκάλεσε όσα σχολεία το επιθυμούν να γιορτάσουν μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. Στην πανελλαδική δράση ευαισθητοποίησης «Αυτό που μας ενώνει 2022 – Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ» συμμετείχαν 42 δομές γενικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής.

Μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώθηκαν σε μία πρωτότυπη συνεργασία. Με πολύ φαντασία, μεράκι και δημιουργικότητα στέλνουν το μήνυμα πως… τελικά, αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν!

Η πρώτη Πανελλήνια διαδικτυακή συνάντηση για τον εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ξάνθης παρουσία 46 σχολείων. Τη συνάντηση χαιρέτησαν η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας – Θράκης κα Κοσμίδου Μαριγούλα, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κα Σιδηροπούλου Μάλαμα και ο Συντονιστής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κ. Φλωρίδης Θεόδωρος. Τέλος, παρουσιάστηκε το βίντεο – μήνυμα που δημιούργησαν δομές ειδικής εκπαίδευσης από ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Δείτε το βίντεο των παιδιών:

[embedded content]
Δηλώσεις

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ κα Κοσμίδου Μαριγούλα δήλωσε:

Στέλνουμε τους πιο θερμούς χαιρετισμούς από την πιο Βόρεια Ανατολική περιφέρεια της Ελλάδας. Θα συγχαρώ όλους εσάς που σήμερα κάνετε αυτή την ένωση  πραγματικότητα. Εύχομαι και άλλες τέτοιες μέρες να μπορούν να μας φέρνουν κοντά. Για μια κοινωνία που δε θα βάζει διαχωριστικά, για έναν κόσμο που θα είμαστε όλοι ανοιχτοί, για μια κοινωνία που θα δείχνει με το σκεπτικό της ότι όλοι είμαστε εν δυνάμει άτομα με ειδικές ανάγκες. Ελπίζω σε έναν κόσμο που θα είναι τόσο όμορφος, πολύχρωμος, συνεκτικός, συμπεριληπτικός και σε μία κοινωνία που πραγματικά κάθε ένας από εμάς θα βρει τη φωνή που θα πρέπει να έχει. Θερμά συγχαρητήρια.

Ο Συντονιστής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ κ. Φλωρίδης Θεόδωρος δήλωσε:

Βλέπω χαρούμενα πρόσωπα. Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαστε μαζί. Όταν μου ανακοίνωσε ο διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Ξάνθης κύριος Ψωμακέλης τη σημερινή συνάντηση, χάρηκα τόσο πολύ. Στην ειδική εκπαίδευση αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, αντιμετωπίζουμε προκλήσεις, έχουμε εντάσεις, δεν είναι ένας εύκολος χώρος, ο χώρος που υπηρετούμε. Και αναφέρομαι κυρίως στους συναδέλφους. Έχουμε όμως αυτά τα υπέροχα παιδιά. Έχουμε το χαμόγελο αυτών των παιδιών και δράσεις όπως η σημερινή δείχνουν πώς εστιάζουμε σε πολλούς ρόλους. Ένας εκ των οποίων είναι να (πέρα από τα μορφωτικά αγαθά τα οποία παρέχουμε στους μαθητές μας) να συμβάλλουμε και στην κοινωνικοποίηση, στην έντάξη, στη συμπερίληψη. Να συμβάλει το σχολείο στη συμμετοχή των παιδιών γενικότερα στην κοινωνική ζωή. Με αυτές τις σκέψεις σας εύχομαι καλή επιτυχία, εκφράζω τη χαρά μου και δίνω τα συγχαρητήριά μου σε όλους. Καλωσορίζω όλα τα σχολεία από διάφορες περιοχές της χώρας. Καλωσορίζω, έστω και διαδικτυακά, την περιφέρεια μας. Σας εύχομαι καλή επιτυχία. Καλή συνέχεια στο έργο σας. Χρόνια πολλά σε όλους μας, γιατί όλοι γιορτάζουμε αυτές τις μέρες. Πέρα από τα άτομα με αναπηρία, γιορτάζουμε και εμείς που συνδράμουμε στα άτομα αυτά καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κα Σιδηροπούλου Μάλαμα δήλωσε:

Με την ευκαιρία αυτής της διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργανώνει το ΕΕΕΕΚ Ξάνθης, θέλω να χαιρετίσω όλους τους εκπαιδευτικούς και όλα τα παιδιά μας και να ευχηθώ χρόνια πολλά για την ημέρα αυτή που γιορτάζουμε τη διαφορετικότητα και την ποικιλομορφία στην εκπαίδευση και στη ζωή μας. Θέλω να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς για το υψηλό έργο ευθύνης που επιτελούν με πολύ μεγάλη αγάπη και ευαισθησία και σε εσάς παιδιά, παρ όλες τις δύσκολες συνθήκες που έχετε να αντιμετωπίσετε, γιατί πλέον από τα προβλήματα που έχετε από στην ηλικία σας έχετε και τα προβλήματα από την όποια αναπηρία έχει ο καθένας, δεν το βάζετε κάτω, προσπαθείτε, θέτετε υψηλούς στόχους και δουλεύετε πάνω σε αυτούς. Αποκτάται στη σχολική ζωή δεξιότητες και γνώσεις, χτίζετε πάνω στο μέλλον, για το οποίο μέλλον, θέλουμε όλοι μας και προσπαθούμε όλοι για αυτό, να είναι λαμπρό, με ίσες ευκαιρίες και ισότητα στη μάθηση και σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Χρόνια πολλά. καλή επιτυχία στην εκδήλωση.

Η ιστοσελίδα της δράσης: https://aftopoumasenonei.weebly.com
[post_ads]

Πηγή

Copyright © 2022 Evros NET