loader

Συλλέξαμε και σας παρουσιάζουμε 

Η πολιτική εξ ανάγκης και αυτοδικαίως υφίσταται για να καλυτερεύσει ο κόσμος και δη ο άνθρωπος (ζώα και φύση αντάμα).

ΠΛΗΝ εξαιρέσεων και όντως, η ανθρωπότητα προσδοκά καλύτερες συνθήκες από το αποκαρδιωτικό εκείνο παρελθόν της, με την πολιτική όμως και ενίοτε να  παραγάγει “τούμπαλιν” την αμφιβολία συνέπεια των ύποπτων, αλλά γιατί όχι και των “υπόπτων” πολιτικών πράξεων που αποξενώνουν τους πολίτες από κείνους που την εκφράζουν δημόσια με κακό (negative) τρόπο.

Όσο μικραίνει δε.. ο χώρος άσκησης της πολιτικής, άλλο τόσο η πολιτική ως όρος λειτουργεί υπό καθεστώς συνεχών εντάσεων και προστριβών εκ μέρους των συμμετεχόντων ή των μη. Κυρίως και εξίσου κινδυνεύει η πολιτική από τους μη συμμετέχοντες που τελικώς συμμετέχουν ως αρωγοί με την ύποπτη άρνηση τους.

Στη σύγχρονη πολιτική, (μία από τα ίδια σχεδόν με τους παλαιούς αιώνες) απαράβατος όρος οπωσδήποτε, (πλην εξαιρέσεων είπαμε) η εξαγορά συνειδήσεων να ακολουθείται πάλι από τα ίδια εκείνα γεγονότα του παρελθόντος. Θα μπορούσε να είναι όπως τότε, ένας επιρρεπής άνθρωπος στα καλά καθούμενα, ένας επαγγελματίας κρατικοδίαιτος του κλεινού άστεως , κάποιος που θέλει να τζογάρει το οικονομικό του μέλλον, ένα κομμάτι ΓΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΞΙΜΟ (2 τμχ ίσως) ένα αξιόλογο και αξιότιμο τιμολόγιο, ένας δημόσιος μισθός, μία δημόσια θέση εξουσίας, ένα δημόσιο έργο, ένας υποστηρικτής και λαϊκάντζουρας των παθών και προβλημάτων του έρμου μέσου πολίτη. Ο κακός χαμός. Η άβυσσο η ίδια δηλαδή. 

Κάθε ευέλικτη προφανώς αυτοσχέδια συμπεριφορά και λαμογιά κάθε είδους, από ορισμένους τελειωμένους επαγγελματικά και κοινωνικά ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Η δε επιβολή των ηθών τους, κυρίως προσαρμόζεται ανάλογα της διάρκειας μιας επιτυχούς συμφωνίας με τους επαΐνοντες (γνώστες της δημόσιας διοίκησης). 

Προσοχή : ιστορικά, το ήθος επαναλαμβάνεται. Αν και όσον  υπάρχει αυτό προς διάθεση βεβαίως. 

by the way.. ας ξεκινήσουμε. 

1)

Συγνώμη, σ’ αυτό το ξενοδοχείο με τα σούρτα φέρτα, πηγαίνεις με ραντεβού ή μεσ’ τα όλα και όποιον πάρει!! 

Επίσης πρέπει να πας με τα καλά σου ρούχα και το λουστρίνι παπούτσι σου, όπως στην εκκλησιά την Κυριακή;; Το κομπολόι στο χέρι επιτρέπεται;;; Πηγαίνουμε δώρο κατά την πρώτη επίσκεψη;; Το παίρνουμε σίγουρα πίσω (το δώρο) όταν φεύγουμε αν κάτι δεν μας αρέσει;; Δείχνουμε ταυτότητα, δεν δείχνουμε;; Αν κουραστεί κάποιος ή βαρεθεί βρε παιδί μου, μπορεί να έχει καλύτερη τιμή στα μονόκλινα;;

Σε λίγους μήνες αρχίζει ο τρύγος και τον Γενάρη αρχίζει να μεγαλώνει η μέρα και να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για το έαρ.

2) Επτάνησα  ένα σύμπλεγμα επτά κυρίων νησιών και αρκετών μικρότερων που βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος. Τα επτά κύρια νησιά είναι, με σειρά μεγέθους, η Κεφαλονιά, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Λευκάδα, τα Κύθηρα, η Ιθάκη και οι Παξοί.

3)

Κενό ( δήμαρχο έχουμε. Αν εσείς συμφωνείτε, έχουμε. Αλλιώς, αν δεν συμφωνείτε…δεν έχουμε).. Πάμε στο 4.

4)

κύριε Μιχαηλίδη και κύριε Μυτιληνέ καλό μεσημέρι. 

Ειλικρινά στο USA τέτοιες ευφάνταστες ιδέες στα χαρτιά ποτέ δεν είχαν (οι άνθρωποι πήγαν στο φεγγάρι. Μην τους αγνοούμε με ένα, … και ποιοι ειν’ αυτοί;;), Πανθρακικό στάδιο? των 10.000 θέσεων ;;; οι υπόλοιποι που θα πάνε;; μήπως να το δείτε λιγάκι!!

Βιάζεστε πάρα πολύ να γίνετε δήμαρχοι και οι δύο (οπωσδήποτε δεν θα γίνετε) και από τη άλλη, δεν χρωστάει τίποτε η δική μας λογική να προσπαθεί να εξηγήσει τη δική σας λογική. 

Για κάθε λόγο, αν δεν σας δώσουν το χρίσμα (τάμπλ ντότ.. ή αλλά κάρτ) ελάτε να σας το δώσουμε εμείς δια της ατόπου απαγωγής ( με τον τρόπο που εσείς θέλετε.. μακριά από τους καθηγητές των μαθηματικών). 

5)

Άσχετο αλλά! 

Κάποιοι που τελούν υπό επηρεασμό, (Παλιές υποχρεώσεις και λογαριασμοί) ως θέμα, είναι γνωστό πλέον τοις πάσι (common knowledge). 

6)

Κυρία Ιντζεπελιδου καλησπέρα σε εσάς και τις τρεις Αντιδημαρχίες σας!! 

Αλήθεια, ακόμα μία αντιδημαρχία και δεν έμεινε άλλη. Προσπαθείστε το. Από αύριο θα είστε στο επίκεντρο των εκδηλώσεων. Δώσε εδώ, δώσε εκεί, εκδηλώσεις,  φωτάκια και στολίδια. Για να σας δούμε. Επιτέλους (φέτο) ακούσαμε πως θα κάνετε ότι και πέρσι με τις απευθείας αναθέσεις εκ του νόμου. Εσύ, εσύ κι εσύ παίρνετε αυτά τα ποσά !! 

Τουλάχιστον παραμονή Χριστουγέννων ελπίζουμε να στολίσετε την πόλη. Μην ακούτε τους κακούς πως στολίζετε ανάμεσα των φώτων και της αλλαγής χρονιάς. 

Μας αρέσει επίσης το έθιμο των αφημένων (αφηρημένων) στολισμένων (κάποιων σημείων της πόλης).. (ποιότητα ζωής το λέμε) που τρέχει ο κόσμος κατόπιν ( μήνα Μάρτη ας πούμε) και τα λιγουρεύετε αίφνης,  στα καλώς καθούμενα προς γενική έκπληξη των παιδιών τους, λίγο πριν το άγιο Πάσχα. 

7)

Επιτέλους Δημοτικό συμβούλιο , μας έλειψε η αραμαϊκή σκέψη και τοποθέτηση όπως και οι εκτός τόπου σέντρες στο πουθενά που τις απολαμβάνουν τα πετούμενα στον ουρανό. 

Μην πείτε τώρα – ότι το λέμε – γιατί  εκεί μέσα είστε πολιτική αξία και σας φθονούμε.

Τα αυτάκια μας. Αυτό είναι όλο. 

Όπως και τα ματάκια μας. Καμιά φορά τα φαινόμενα απατούν την όραση. 

Να σας δούμε αύριο στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας και είμαστε εδώ να τα πούμε πάλι. 

8)

Κυριε Μαυρίδη.. δήμαρχε της Ορεστιάδας, χαθήκατε. 

Ούτε φωνές, ούτε ουρλιαχτά, ούτε σαματάδες.. Μία απόλυτος ησυχία. 

Βαρεθήκατε ίσως ή επιτέλους καταλάβατε ότι η πολιτική θέλει ηρεμία, καλό λόγο και τα φωνήεντα, οι φθόγγοι, τα επιρρήματα, τα σύμφωνα και οι αντωνυμίες με ρέγουλα όλα τους και όχι όποτε μας καπνίσει. 

Υ. Γ 

Κύριε Μαυρίδη.. η πολιτική ψυχή εκείνη, ο κύριος Διαμαντής  που ξεκίνησε με τελικές στο Γκάζι, μιας και ανήκει στην ενορία σας, τι συνέβη και εχάθη αίφνης από την πολιτική ζωή της Ορεστιάδας ή έχω λάθος ;;  με τόσους και τόσα στο κεφάλι μου εδώ στην πρωτεύουσα, που μυαλό!! 

9)

Κύριε Τοψίδη ο καιρός εγγύς γαρ. Αλλάξτε τακτικές. Μείνατε πίσω στις τακτικές και κυρίως να αποφεύγεται τα οικονομικά θέματα. Δεν πείθετε με τους συνεργάτες που έχετε. Το πρόβλημα σας είναι πολιτικό με τον κύριο Μέτιο απέναντι σας. Όχι οικονομικό. Πολιτικό είναι το θέμα. Αργείτε πολύ και δεν εννοείτε καθόλου!! 

10)

Κυρία Γκαρά ωραίο το κόλπο όταν τα πράγματα είναι καλά τρόπον τινά για εσάς, υπογράφετε ο,τι πρέπει και ό,τι χρειάζεται κατ’ αποκοπή μάλλον και ίσως . Επί παραδείγματι η Ελλάς ζει κάτω από ένα καθεστώς οικονομικών ζητημάτων σε διάφορους τομείς της οικονομίας επί κυβερνήσεως κυρίου Μητσοτάκη, υποθέσεις υπό εξέταση με στοιχεία που κατέθεσαν με τις υπογραφές τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως ότι αφορά ειδικά την προμήθεια led στον ελληνικό στρατό ποσού 10.000.000 €. Εκεί κατήγγειλαν τις τιμές ανά τεμάχιο LED ως εξωφρενικές για τους Έλληνες φορολογούμενους και εσείς δεν υπογράψατε αυτή την καταγγελία κυρία Γκαρά διότι προφανώς δεν καταλάβατε το είδος της καταγγελίας ίσως, ή μια χαρά μάλλον την καταλάβατε. 

11)

Οι Χαλδαίοι (βιβλικός λαός) μετρούσαν τον χρόνο και καθόριζαν  το μέλλον τους με την μελέτη των άστρων. Ανέπτυξαν την αστρολογία πρώτοι και ό,τι πέτυχαν ήταν πρόσκαιρο. Γιατί ακριβώς, κι εκείνοι τότε, πήγαιναν να δουν την εθνική τους ομάδα μπάσκετ στη Βαβυλώνα και όταν κατάλαβαν ότι “όλο αυτό” “το πράγμα” τελικά, ούτε ωφέλησε αλλά ούτε ωφελούσε, ήταν πολύ αργά γι’ αυτούς. 

12) Καλησπέρα στην Κυψέλη Ιδεών. Κάτι σαν ξένη αποστολή με εθιμοτυπικές επισκέψεις σε φορείς και θεσμούς πάντως

13)Αααα και επειδή πολλές φορές αναρωτιέστε και ρωτάτε ποιον εννοεί η στήλη ….. εσένα εννοεί που την διαβάζεις 

ΑπάντησηΠροώθηση

Πηγή

Copyright © 2022 Evros NET