loader

Συλλέξαμε και σας προσφέρουμε 

Αλήθεια, πως προσδιορίζεται μια μεγάλη προσωπικότητα σ’ αυτό το μεγάλο εξίσου, λαϊκό εξ ανάγκης αλαλούμ;; σαφώς και η ερώτηση απευθύνεται σ’ εκείνους που γνωρίζουν και έχουν λάβει την στοιχειώδη γραμματική και συντακτική εκπαίδευση και γνώση τον καιρό που έπρεπε “συνειδητά” και όχι μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών π. Χ ο κύριος τάδε που κουβαλά τον εαυτό του και μαζί το ηλεκτρονικό του  πανεπιστήμιο και μεταφέρεται από φάβα σε φάβα, από γκάφα σε γκάφα, απ’ τον ένα αυτοδίδακτο μέντορα κοπής (ταχύρυθμη εκπαίδευση ενστίκτου επιβίωσης στις παλιές γειτονιές της πόλης) στον άλλονε μέντορα και ψάχνεται και ψάχνει και λέει και του λένε.

Λευκό κουστούμι στο Χιόνι απάνω 

Τελευταία δεν λέει τίποτα στα ραδιόφωνα , ούτε γράφει στα κείμενα  ο Επτανήσιος διότι και μάλλον και πέραν των άλλων, ο “Δήμος για Ολους” τον έπεισε πολιτικά και γλύτωσε από αυτόν αλλά συγχρόνως σώθηκαν και οι “πόλη και πολίτες” που ούτως ή άλλως σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ούτε που τον υπολόγιζαν ποτέ πολιτικά και ουσιαστικά, με όλες αυτές τις εναλλαγές του πολιτικού του χαρακτήρα. Άλλωστε κάτι είχαν και έχουν στο νου τους πιστεύω εκεί, στα “υπόγεια του σκότους. Ο άνθρωπος αυτός πιστεύει ότι είναι πολιτικά σημαντικός γιατί πιστεύει, διότι ποιος ξέρει τι να πιστεύει μ’ αυτόν τον  πληθωρισμό των απανωτών γεγονότων ανά έκταση του κάθε περίεργου κόσμου που μας περιβάλλει.

Έχει φτιάξει δε και μια φωλιά από φερτά υλικά άγνωστης προέλευσης στην περιφερειακή σύνθεση και τους εκθέτει εκεί όλους με τις πολιτικές του προσωπικές τοποθετήσεις, τύπου να’ χαμε να λέγαμε. Αν δεν το προσέξουν εκεί, χαιρετίσματα. Θα μιλήσει λέει την άνοιξη. Ναι. Πως! Κι εμείς, τότε θα μιλήσουμε. 

Σιγά μην τον αφήσει ο Ιωάννης να μιλήσει όμως. Τουλάχιστον έκανε ένα καλό στην πόλη.. Ο Ιωάννης! 

Συνεχίζουμε.. 

“Με τις πύλες της κολάσεως by Vaggelis Lampakis.”

Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει σε κάποιους, 

όταν ένας πολιτικός τολμά να κάνει μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση στο δημοτικό θέατρο,το ρίσκο είναι τεράστιο. Ή επιστρέφεις ή τελειώνεις δηλαδή. Απίστευτο!! Κι όμως. Απίστευτο θα πω και πάλι!!

Όχι μόνο μοιάζει απίστευτο λοιπόν, αλλά κι άλλο τόσο τεράστια η πολιτική κίνηση από την πλευρά του Βαγγέλη Λαμπάκη με τους συνεργάτες του. Μια κίνηση που δεν τόλμησε κάποιος αντίπαλος του, ούτε να τη σκεφτεί τουλάχιστον (μονο ιδέες επί χάρτου οι λεγάμενοι). Το τόλμησαν αυτοί οι ΤΡΕΛΟΙ..!! Ένας απόλυτος αιφνιδιασμός. Γιατί όχι …Μία ΕΠΑΝΟΔΟΣ!! ξαφνικά οι πολιτικοί του αντίπαλοι, όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, στο πολιτικό νεκροστάσιο της λήθης. Πιστεύω ότι αυτό που προσδοκούσε το πέτυχε στο έπακρο και θα το σκεφτούν πολύ καλά οι εκάστοτε διεκδικητές (στα χαρτιά τουλάχιστον) να δηλώσουν στα καφενεία και στα κεντρικά καφέ της πόλης πως θα διεκδικήσουν τη θέση του δημάρχου. 

Από τη μία πλευρά λοιπόν, ένας παίκτης ρουλέτας τύπου ντε Νίρο – Ελαφοκυνηγός – και από την άλλη μαζέματα και σκορπίσματα. Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο, όμως οι πολίτες συγκινούνται όταν βλέπουν αυτή την επιμονή, το πάθος, το πείσμα, την εργατικότητα, τη μεγάλη (γιατί όχι) προσωπικότητα να τολμά, να ρισκάρει και όχι τις σωρηδόν ιδέες και τις κότες που βόσκουν κάτω από τη σκιά των λιόδεντρων και κάθε λίγο, να.. σκέφτομαι.. να κατέβω για δήμαρχος και δώστου κοτ κοτ κοτ και πουλ πουλ πουλ. 

Και πως να μην έχει άλλωστε αποτέλεσμα εδώ που τα λέμε, όταν τα δίνει όλα για όλα..ενώ αντίστοιχα ο μοναδικός του αντίπαλος, ο κύριος Ζαμπούκης, πήγε στο Βέλγιο να δει μπάσκετ εκείνες τις μοιραίες πολιτικές ημέρες της εκδήλωσης Λαμπάκη. 

Θαρρείς και το γνώριζαν από πολύ καιρό στην παράταξη του Βαγγέλη Λαμπάκη (εκεί, στα υπόγεια του σκότους) και του έκαναν ένα απίστευτο δώρο όταν επέστρεφε με το αεροπλάνο από το Βέλγιο στην Αθήνα. 

Ένα κατάμεστο δημοτικό θέατρο!! 

«Να το θυμάστε, οι άνθρωποι θέλουν συναισθηματικά κίνητρα γιατί ακριβώς θέλουν να συμμετέχουν στο γίγνεσθαι και συνήθως ερωτεύονται εκείνο που κάποτε απέρριψαν για Χ λόγους»

“Το νου σας κάποιοι. Το αν τον απέρριψαν τότε, δεν σημαίνει ότι δεν τον θέλουν τώρα.” 

Προσέχτε κι εσείς “οι αναλυτές στο γόνατο” γιατί οι μαθηματικές εξισώσεις είναι συνεχώς μεταβαλλόμενες 

Και μόνο που σκέφτηκε λοιπόν να κάνει μία τέτοια εκδήλωση με εκατοντάδες οπαδούς, φίλους και ψηφοφόρους της παράταξης του στο κατάμεστο  δημοτικό θέατρο, την μεγαλύτερη αίθουσα στην επικράτεια του Δήμου, τρομάζει κάποιους. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι η παράταξη του Βαγγέλη Λαμπάκη δεν χρειάζεται και άλλα πράγματα.

Όμως το τείχος που σήκωσε, έδειξε τα όρια του γεωγραφικού χώρου που ελέγχει.

Τελεία και παύλα. 

Βέβαια μέσα στο πλήθος της αίθουσας, είδα και πάλι τον Επτανήσιο.. Απορώ τι δουλειά είχε εκεί. Αυτός δεν είναι με κανένα. 

Δεν είδα θεσμικούς επίσης, παρά μόνον το δίδυμο του ΟΛΑ, τον πρόεδρο του επιμελητηρίου και εκπροσώπους των γραφείων των  βουλευτών (2 ?)της ΝΔ. Άποψη μου με αυτά που γνωρίζω και έμαθα δημοσιογραφικά.. Κάποιοι εκεί στην παράταξη δεν συγχωρούν  και δεν ξεχνούν τέτοιες συμπεριφορές και σχεδιάζουν με πολιτική ψυχραιμία τις μελλοντικές πολιτικές τους κινήσεις. Ας πρόσεχαν οι καλεσμένοι που δεν ήρθαν και ειδικά, εκείνοι που οφελήθηκαν κάποτε επί σειρά ετών. Πίστευαν ότι θα είναι 9 κι ο κούκος. Είπαμε..Το ρίσκο!! 

Κύριε Ζαμπούκη.. Καλησπέρα! 

Αλήθεια πως επιτρέπετε να βγαίνει ο καθένας κύριος Ναϊτίδης να διαφημίζει τον εαυτό του στις αναρτήσεις του και στα ΜΜΕ;; όπως και δύο τρεις αντιδημάρχοι σου που κοιτάζουν μόνο την προβολή τους;; ξέρετε πως λέγεται αυτό;; αμφισβήτηση. Σας αμφισβητούν; Αυτό δείχνουν με τις κινήσεις τους. Ειδικά ο κύριος Ναϊτίδης. Έπρεπε να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψη τον κύριο Ναϊτίδη. Όταν με ευκολία μεγάλη  εκλεγμένος με άλλη παράταξη, έρχεται σε σας. Θα ερχόταν άραγε αν ήσασταν αντιπολίτευση;; όχι. Ασφαλώς και όχι. 

Κύριε Ζαμπούκη, επίσης όπως κοιτώ την φωτογραφία με την κυρία υφυπουργό να γελά, αντιλαμβάνομαι κύριε Ζαμπούκη πως γελά γιατί επιτέλους καταφέρατε να πάρετε ένα μικρό σήμα (ήθελε χαρτούρα μόνο ο φάκελος της υπόθεσης. Κάτι άλλο δεν ήθελε). Τρία ολόκληρα χρόνια!! Σε καλό μας. 

Η Κυρία Γκαρά σε νέες πολιτευτικές μεθόδους. Όλοι μαζί παρέα από την Αθήνα να υποστηρίξουν την κυρία Γκαρά συν τον λύκο της στέπας της αριστεράς,

συν τον εργαζόμενο στο  ξενοδοχείο που δεν το αποφασίζει τελικά και δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει λόγος να το αποφασίσει με αυτούς τους αδιάφορους πολιτικά δίπλα του, που δεν κάθονται να απολαύσουν το τσάι τους και προτιμούν να αναστηθούν μέσα από αρχαίες ιστορίες, τίτλους και ερμηνείες περίεργων καιρικών φαινομένων και κομματικών διασταυρώσεων τύπου Ιντιάνα Τζόουνς ο θραξ, λίγο πριν την ώρα της σύνταξης προτού τη νυχτερινή κατάκλιση. 

Κυρία Γκαρά να καταλάβετε ότι ο πήχης είναι πήχης και μετριέται με την απόσταση που κάποιος διανύει ή διένυε ή έχει διανύσει. 

Εκτός τις ερωτήσεις λοιπόν στο κοινοβούλιο, που αμέσως μετά, στο κατόπι, παίρνουν το δρόμο προς δημοσίευση στα τοπικά ΜΜΕ οι ερωτήσεις σας.. πείτε μας, κάτι άλλο;; 

Ευχαριστούμε πάντως για το πήγαινε έλα των επαναλαμβανόμενων ερωτήσεων σας, όπως ο πελάτης σε ένα εμπορικό κατάστημα ένδυσης υπόδησης που κατεβάζει όλα τα ράφια, αναστατώνει τον ιδιοκτήτη, κάνει θόρυβο και αποχωρεί δίχως να έχει ψωνίσει για να κερδίσει το κατάστημα έστω κάτι. 

Κυρία Ιντζεπελιδου τι γίνεται με τους ισολογισμούς του Δήμου , έμαθα πως είναι χάρμα οφθαλμών , ίσως και πάλι όχι , οψόμεθα ….

Ετσι άκουσα. Έτσι μου είπαν οι καλοθελητές δηλαδή. 

Αν είναι αλήθεια πάντως, δεν εκπλήσσομαι. 

Οπότε μην ανησυχείτε!!, Τόσες Αντιδημαρχίες έχετε, τι να προλάβετε πρώτα;; 

Εδώ που τα λέμε.. θα σκάσω, το πως τα προλαβαίνετε όλα δηλαδή!! 

Περιμένουμε να μας πείτε τουλάχιστον, το σχέδιο πτήσης πολιτικού κόστους, οφέλους, επιστροφή προσγείωση με το καλό, κτλ . Αν υπάρχουν πολιτικά “ρέστα” από όλο αυτό το σχέδιο τύπου προέδρου της Δημοκρατίας. Επίσκεψη στην  αλλοεθνή, πολύγλωσση και εν μέρει  αλλόθρησκη (μύλος γίνεται εκεί) χώρα του Βασιλείου του Βελγίου.”

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ

Εκεί στην Κινηματογραφική Λέσχη , ωραίο το πρόγραμμα δεν λέω αλλά χάθηκε ένας Ταρκόφσκυ ή έστω ένας Όρσον Γουέλς

Πρός Θεού όχι Καζάν , αυτός ήταν χαφιές όπως λέγαν οι συναδελφοί του…..

ΥΓ

ΑπάντησηΠροώθηση

Πηγή

Copyright © 2022 Evros NET