loader

Στο studio του Ράδιο Έβρος, καλεσμένος στο Εβροσκόπιο, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 14/11 ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, προκειμένου να απαντήσει σε όλα όσα του καταλογίζει η αντιπολίτευση τις τελευταίες μέρες, για ψεύδη, παραπλάνηση και εξυπηρέτηση συμφερόντων στο θέμα με τις ανεμογεννήτριες, αλλά και για το μηδενικό έργο στις δύο θητείες του, με αφορμή τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Τρίτης και όσα εξελίχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στις εκπομπές του Ράδιο Έβρος (δείτε αναλυτικά >> ΕΔΩ <<).

Ο κ. Μαυρίδης υπεραμύνθηκε της θέσης του, τόσο επί της ιδιότητάς του στο θεσμικό ρόλο του δημάρχου, όσο και επί προσωπικού, αφού τις προηγούμενες μέρες κατηγορήθηκε με διάφορους χαρακτηρισμούς για τη συμπεριφορά του και τις πρακτικές του. Χαρακτηρίστηκε δημόσια μέσα από της συχνότητα του Ράδιο Έβρος ως ψεύτης, αυταρχικός, πατερναλιστικός, εκνευριστικός διότι μιλάει διαρκώς, διακόπτει τους συνομιλητές του και φέρεται “δασκαλίστικα” και απαξιωτικά, κομματικό φερέφωνο, εξυπηρετεί συμφέροντα σε βάρος του τόπου, δημοκρατικός α λα καρτ, αφερέγγυος, παραπλανητικός, με θεσμικά ατοπήματα και μηδενικό έργο στην εννιάχρονη θητεία του.

Βιώνω τα τελευταία χρόνια έναν πόλεμο με ψεύδη, ένα συνεχές κυνηγητό δυσφήμησης, συκοφαντίας και ψευδών

Σε όλα αυτά, αλλά και – ειδικότερα – στο επίμαχο θέμα με την εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων και 74 ανεμογεννητριών στην περιοχή, ο δήμαρχος Ορεστιάδας ήταν κατηγορηματικός και μάλιστα επέστρεψε τις κατηγορίες περί ψεμμάτων και παραπλάνησης. “Γελάω όταν λένε ότι χάθηκε η ευκαιρία για ανταποδοτικά” απάντησε σε όσα υποστηρίζει συγκεκριμένα ο κ. Διαμαντής Παπαδόπουλος σχετικά με τα “αντισταθμιστικά“, όπως τα χαρακτήρισε ο κ. Μαυρίδης, ως προς το ορθότερο όπως είπε. Παραδέχτηκε, απ’ την άλλη ότι είναι οξύθυμος και αυτό ίσως δημιουργεί παρεξηγήσεις στις σχέσεις του. Επικαλέστηκε, όμως, προς υπεράσπιση της θέσης του, την εμπιστοσύνη “όλης της αυτοδιοίκησης”, αναφέροντας συγκεκριμένα: “Είναι τυχαίο που ολόκληρη η αυτοδιοίκηση μετά τις εκλογές του 2019 με τίμησε ομόφωνα, όλες οι παρατάξεις, απ’ όλο το ιδεολογικό τόξο, να είμαι Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του μεγάλου συνδικαλιστικού μας οργάνου και να πραγματοποιήσω τις εκλογές ως πρόεδρος;“, ρώτησε ρητορικά, απαντώντας στις κατηγορίες που του αποδίδουν, ως παράδειγμα περί του αντιθέτου. – “Η συνεργασία μου είναι πάντα βασιζόμενη πάνω στο δημοκρατικό διάλογο. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι πρέπει να δημιουργήσουν ένα αφήγημα για να δικαιολογήσουν τυχόν διαχωρισμούς τους, είτε από την παράταξη, είτε για τον αντιπολιτευτικό τους λόγο“. Τέλος, “βιώνω τα τελευταία χρόνια έναν πόλεμο με ψεύδη, ένα συνεχές κυνηγητό δυσφήμησης, συκοφαντίας και ψευδών“, τόνισε.

Δεν “έκλεισε το θέμα” με την Περιβαλλοντική Μελέτη – Θα ξαναέρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δεσμεύτηκε εκ νέου ότι το θέμα με τα Αιολικά Πάρκα θα τεθεί ξανά προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο “όταν θα έρθει η έγκριση για τον αριθμό των ανεμογεννητριών“, αλλά ισχυρίστηκε και πως “μπορεί και ποτέ να μην πάρουν έγκριση, δεν είναι καθόλου εύκολο“. Παρουσίασε δε και αντίστοιχη συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να αποδείξει πως δεν “έκλεισε” το θέμα με τη συζήτηση για την Περιβαλλοντική Μελέτη. Ομοίως, και για το θέμα με τα Τμήματα του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα είπε πως θα τεθεί τις προσεχείς μέρες προς συζήτηση, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η διαδικασία με την εκλογή νέου Πρύτανη και εφόσον έρθει σε επικοινωνία μαζί του για να προγραμματίσουν την ειδική αυτή συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Έγιναν αναφορές και σε όσα εξελίχθηκαν το προηγούμενο διάστημα με το ΚΥΤ Φυλακίου και την Επιτροπή Αγώνα, καθώς και στη λίστα με τα “60 έργα” που θα δημοσιοποιήσει σύντομα προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για όσα παρήγαγε κατά τη διάρκεια της θητείας της η δημοτική αρχή. Προκαλούμενος να ξεχωρίσει κάποια “κορυφαία” έργα για τα οποία θα μπορούσε να νιώθει περήφανος ως δήμαρχος, ανέφερε, μεταξύ άλλων: “Θα σας φανεί πολύ παράξενο, γιατί μπορεί να έχω πολύ μεγάλη πολιτική ζημιά και γκρίνια: Νιώθω υπερήφανος που μπορέσαμε και εντάξαμε το βιολογικό καθαρισμό και το δίκτυο αποχέτευσης στη Νέα Βύσσα“. Ανήγγειλε, επίσης, πως αμέσως μετά την εκπομπή θα υπέγραφε τη σύμβαση 1.350.000 ευρώ με την ανάδοχο εταιρία για ασφαλτοστρώσεις στην πόλη της Ορεστιάδας.

Αν μπορέσουν να συνυπάρξουν, ως συνονθύλευμα απόψεων, σε ΕΝΑΝ συνδυασμό απέναντί μας, είναι ευπρόσδεκτοι, όμως έτσι αναγνωρίζουν τη δύναμή μας

Τέλος, σχετικά με τις επερχόμενες εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, για τις μεν πρώτες επιβεβαίωσε ότι του έχει γίνει πρόταση από το κυβερνόν κόμμα να κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής, επανέλαβε όμως για τις δε δεύτερες πως εκεί θα παραμείνει, στην τοπική αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού (το τόνισε θέλοντας να ξεκαθαρίσει πως δεν έχει βλέψεις ούτε για τα περιφερειακά), ως υποψήφιος δήμαρχος για 4η φορά. Ερωτήθηκε “γιατί”, τι είναι αυτό που δεν πρόλαβε σε δύο θητείες να πραγματοποιήσει και ποιοι οι στόχοι και το όραμα που θέλει να εφαρμόσει σε μία ενδεχόμενη τρίτη θητεία. Απάντησε, έκανε ανοιχτή αλλά και ειδική πρόσκληση σε συγκεκριμένα πρόσωπα για συνεργασίες και, ακούστε (και δείτε) στο βίντεο που ακολουθεί όσα εξελίχθηκαν στο studio του Ράδιο Έβρος:

[embedded content]

Πηγή

Copyright © 2022 Evros NET