loader

Εβδομάδες έντονων πολιτικών διεργασιών ήταν αυτές που μας προσπέρασαν οπότε συλλέξαμε και σας παρουσιάζουμε 

Το «ιππικό» φαίνεται πως κάλεσε η υπολοχαγός «Νατάσσα» μπας και την σώσει….. καθώς βλέπει έντονα το πολιτικό της κεφάλαιο να απομειώνεται. Λογικό, όταν αντί για σοβαρή κριτική στην κυβέρνηση  προτιμάς την ησυχία της βουλευτικής θέσης τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Θα ήταν προτιμότερο πάντως να κάνει και λίγη κριτική στους γαλάζιους τοπικούς παράγοντες αντί να φωνάζει Φάμελλους και λοιπούς πολιτικούς της φίλους και να τους τριγυρνάει στους θαυμαστές του Μητσοτάκη (βλέπε παράταξη Ζαμπούκη). Δεν είναι η θέση της βουλευτού για να ανεβάζει στιφάδα και κοκκινιστό στα σόσιαλ ανήμερα της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Σαμοθράκη, ούτε να χαριεντίζεται πολιτικά πάντα με τους γαλάζιους τοπάρχες σε γεύματα και δείπνα. 

Τα μοσχάρια

Βέβαια η αλήθεια είναι πως ο Φάμελλος με την παρέα επισκέφτηκαν και την πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα που διατηρεί γνωστή βιομηχανία της περιοχής. Φαίνεται πως ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία, καθώς είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον στάβλο με τις αγελάδες και τα συμπαθέστατα μοσχάρακια και να δουν από πρώτο χέρι τις καινοτομίες της εν λόγω επιχείρησης…..

Μιας και μιλάμε για ζωντανά πάντως θα ήθελα να μοιραστώ κάτι μαζί σας που με απασχολεί  μέσα σ´αυτό τον χαμό για το πάλαι ποτε αγέρωχο πλάσμα των δασών τους λύκους που όπως λέει και η Ζυράννα Ζατέλη τελικά με το φως του λύκου επανέρχονται; 

Δεν ξέρω πράγματι η ζωή μας έχει κατακλυστεί από….

Κόκκινα δάνεια, κοράκια, ΔΕΗ και πετρέλαια με βενζίνες ανακατεμένα σε δόσεις προφητειών, ώσπου τα σύννεφα σκέπασαν τ’ αστέρια, αργεί πολύ να ξημερώσει και οι λύκοι του δάσους με το κουρασμένο βήμα τους, έγιναν αστοί και συχνάζουν σε ξενοδοχεία που κερνάνε τον καφέ γιατί έτσι πρέπει και έτσι γίνεται.

Τελικώς, όχι μόνο ο λύκος αλλά και ο βασιλεύς είναι γυμνός και εν παραλλήλω άμαθος, ανέγγιχτος και ελλειπής πολιτικά. Αρκεί και μόνο αρκεί μία σχολή, ένα ΤΕΙ πρόσφατο ή παλαιό που ξοφλά τις ώρες του διδάσκοντας οικονομικά της ώρας στους ενθουσιώδεις νέους της πάλαι ποτέ επαρχίας των σημερινών αστών, τους τότε λάτρεις των μεγάλων αστικών κέντρων, της τότε εποχής των λεωφορείων ΚΤΕΛ με τους τόσους έντονους θορύβους στο Σασί και τη Μηχανή τους. 

Επί παραδείγματι, αρκεί να έχεις ελάχιστες, εν αμφιβόλω γνώσεις ξεφυλλίζοντας έγχρωμα έντυπα εκδρομικού προορισμού (Tour) _ πρωινό, μεσημεριανό, βραδυνό γεύμα για να στεριώσεις ακριβώς στην πολιτική, με τη βοήθεια οπωσδήποτε μιας συντεχνίας προσφερόμενων φίλων (ως εθνικός κήπος) των τελευταίων μηνών, αριβιστών, αριστερών λόγου χάριν, πρώην αριστερών «οπορτουνιστών» επί τη βάσει, σοσιαλιστών, πρώην (αυτό πάλι) σοσιαλιστών του παλαιού (sic!) άγχους κατάκτησης της πιο ψηλής κορυφής του Ολύμπου και επιπλέον, του “κόστους” της δημιουργίας εκείνου (επαναφοράς καλύτερα) του παντοδύναμου κλάμπ «αλλοτινές μου εποχές» και ολίγων φιλελεύθερων του καφέ της χαράς, της καλοδουλεμένης νύστας και της μετααπογευματινής ευπροσήγορης πρέφας;; Ασφαλώς όχι.

Ε, αυτό σου λένε αγαπητέ.

Σε ότι αφορά εσάς κύριε Ζαμπούκη, εκτός ότι πάτε μια χαρά ευθεία ολοταχώς να συναντήσετε το πολιτικό σας πεπρωμένο, να σας πούμε επίσης “πως” δεν πρέπει κάπως  να αλλάξετε τα πράγματα

Οχι, να μην  αλλάξετε τίποτα γιατί η παράταξη σας  είναι πυλώνας ηρεμίας, σταθερότητας και διαχειριστής των πλέον ακραίων συμβάντων.

Πέρα βρέχει. Οι άλλοι δέρνονται και το προεδρείο παίρνει παρουσίες!!

Κύριε Θέμη Κυριακίδη..Επιτέλους  τι δεν καταλάβατε;; 

Αμ, το άλλο!! 

Ρωτούσατε τι θα ψηφίσουμε τώρα;; 

Όπως δεν καταλάβατε εσείς, κάπως  έτσι δεν κατάλαβε και κανένας άλλος. 

Μόνο η Κυρία Ιντζεπελίδου, κάτι ψέλλισε γύρω από την οικονομία, με όρους οικονομικούς, αλλά ευτυχώς κανείς δεν την πήρε είδηση.

Και ο ουρανός θα πέσει στο κεφάλι τους , αυτός ήταν ο μόνιμος φόβος των Γαλατών στο χωριό του Αστερίξ, φόβο που από ο,τι φαίνεται συμμερίζεται και η πλειοψηφία των ανηλίκων και ενηλίκων αθλητών που προπονείται στο κλειστο Μιχαλης Παρασκευοπουλος, καθώς το ταβάνι σε πολλά σημεία είναι έτοιμο να πέσει στο κεφάλι τους.

ΥΓ φωτό εξωφύλλου από το πολύ πετυχημένο παιδικό παραμύθι του Ευγενιου Τριβιζά 

Τα τρία μικρά λυκάκια

ΤΡΙΒΙΖΑΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ

Εκδόσεις Μινωας 

Εικονογράφηση Ελέν Οξενμπερυ

Πηγή

Copyright © 2022 Evros NET