loader

Τετάρτη, 23 Μαρτίου, 2022 – 15:08

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ-ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ-ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΕΥΞΕΙΝΙΩΝ

Έχουν σταλθεί στο Ουκρανικό Προξενείο και έπειτα θα προωθηθούν σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό και φορτώθηκαν χθες 23/03 17 παλέτες από το Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Η ανταπόκριση των Κομοτηναίων απέδειξε τα αντανακλαστικά τους καθώς αποτέλεσαν βασικούς κρίκους στην αλυσίδα αλληλεγγύης που δημιούργησαν ο Δήμος Κομοτηνής, η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής και το Τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, σε συνεργασία με το Ουκρανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη. Η παράδοση της βοήθειας θα γίνει σήμερα 23/03 σε χώρο που διαμόρφωσε το Ουκρανικό Προξενείο στο περίπτερο 10 της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη  και στη συνέχεια το Προξενείο θα συντονίσει την αποστολή προς τον Ουκρανικό λαό.  

Καθοριστική ήταν η συνδρομή του Επίτιμου Πρόξενου της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, Δημήτρη Δημητριάδη ο οποίος συντόνισε την επικοινωνία με το Ουκρανικό Προξενείο και διαβίβασε στον Δήμο Κομοτηνής ποιες είναι οι ανάγκες των πολιτών της Ουκρανίας. Η μεταφορά των ειδών είναι μια ευγενική προσφορά του Ευστράτου Μηξιούδη, μέσω της «ECO ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΗΞΙΟΥΔΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ» που δηλώνει παρών σε παρόμοιες πρωτοβουλίες.  

Τη Δευτέρα 21/03ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων Γιάννης Μουρτίδης, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο πρόεδρος του Τμήματος Παρευξεινίων Ηλίας Πετρόπουλος, η αντιπρόεδρος του Τμήματος Μαρία Δημάση και οι  οι διδάσκοντες Ηλίας Σπυριδωνίδης και Κονδυλένια Δημητριάδου διαπίστωσαν με ικανοποίηση τον όγκο των ειδών που είχαν συγκεντρωθεί αρχικά στο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια στο Πολυλειτουργικό.

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μουρτίδης μετέφερε την ικανοποίησή του για τη συγκέντρωση των ειδών από τους φορείς, τους συλλόγους και τους δημότες τους οποίους ευχαρίστησε θερμά καθώς επίσης τον κο Μηξιούδη που για μια ακόμη φορά αναλαμβάνει τη δωρεάν μεταφορά όλης της βοήθειας. «Το σημαντικό για τη δημοτική αρχή είναι ότι τα είδη που συγκεντρώθηκαν θα μεταφερθούν, με την εγγύηση του Ουκρανικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη, στους πολίτες της Ουκρανίας που έχουν μεγάλες ανάγκες, σε εμπόλεμες περιοχές. Το Προξενείο μας διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στη διαδρομή» δήλωσε.  

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμων μετέφερε τη χαρά του για τη σύμπραξη των δυνάμεων. «Όταν υπάρχει σύμπραξη όλων των φορέων τα πράγματα είναι εκπληκτικά. Θέλω να επισημάνω την παρουσία των φοιτητών και των φοιτητριών μας. Είμαστε υπερήφανοι για τη συμμετοχή τους στην ανθρωπιστική βοήθεια» δήλωσε και πρόσθεσε τη λαϊκή ρήση «το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο».   

Από το Τμήμα Παρευξεινίων μεταφέρθηκαν τα εξής:  «Το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χαρών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με χαρά συμμετείχε στην πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη στην εμπόλεμη Ουκρανία. Διδάσκουσες/-οντες, φοιτήτριες/-τές, διοικητικές υπάλληλοι και κάτοικοι της πόλης μας προσέφεραν με πολλή αγάπη και ενσυναίσθηση τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη ατομικής υγιεινής και βρεφικής/παιδικής φροντίδας. Η συνεργασία μας με τη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής και με τον Δήμο Κομοτηνής είναι μια σημαντική ευκαιρία να αναδείξουμε τις δυνατότητες που προσφέρουν οι συλλογικές δράσεις προς την κατεύθυνση της ενεργοποίησης των πολιτών για την επίτευξη στόχων που σχετίζονται με την ανθρώπινη αλληλεγγύη».

Οι φορείς που παρέδωσαν είδη στο Πολυλειτουργικό είναι:

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης και ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Ροδόπης με την οργάνωση «Φαρμακοποιοί του Κόσμου», τα Τμήματα Νοσηλευτικής και Πρόνοιας του Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής, η Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής, ο Σύλλογος «Γυναίκα και Δημιουργία» Κομοτηνής, το 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου, ο Αθλητικός Σύλλογος Άτλας Κομοτηνής BC.

Στη φόρτωση που έγινε από το προσωπικό της Διεύθυνσης Κοινωνικών Πολιτικών του Δήμου Κομοτηνής και το προσωπικό της Μεταφορικής Εταιρίας  συνέδραμε το μάρκετ Kosmoplus που παραχώρησε το κλαρκ.

Πηγή

Copyright © 2022 Evros NET