loader

Πεζοπορία διοργανώνει ο Δρομέας Θράκης την Κυριακή 27 Μαρτίου στα Κασσιτερά Ροδόπης.

Πεζοπορία του Δρομέα Θράκης στα Κασσιτερά Σαπών

Την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 ο αθλητικός σύλλογος Δρομέας Θράκης συνεχίζει τις πεζοπορίες στα Κασσιτερά Σαπών, σε μια μαγευτική δασική διαδρομή με μοναδική πανοραμική θέα τον κάμπο της Ροδόπης, την Κίρκη και τη Συκορράχη.

Τα Κασσιτερά Ροδόπης είναι ένα ποντιακό χωριό με υψόμετρο 330 μέτρα που το 1928 είχε 361 κατοίκους, το 1940 είχε 507 και με την τελευταία απογραφή αριθμεί μόλις 30. Χαρακτηριστικό σημείο που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος είναι η πανέμορφη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου που χρονολογείται από το 1856 και το εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου που είναι χτισμένο μέσα σε σπηλιά.

Τα τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά» έχουν δημιουργηθεί αρκετές υποδομές στον οικισμό που τελευταία παρουσιάζει ολοένα αυξανόμενη τουριστική κίνηση.

Σήμερα αξίζει να επισκεφτεί κάποιος τα Κασσιτερά όχι μόνο ως προσκυνητής του Αγίου Δημητρίου και των εξωκλησιών που είναι πολύ γραφικά, όπως το εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου που είναι μέσα σε σπηλιά, αλλά και να περπατήσει στο καταπράσινο τοπίο με τα κελαϊδίσματα των πουλιών.

Ένα είναι βέβαιο, ότι όποιος επισκεφτεί τον οικισμό θα αισθανθεί τέτοια ανάταση ψυχής, που θα θέλει να γίνει αν όχι μόνιμος, τουλάχιστον τακτικός επισκέπτης.

ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ
Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

8:45 Ραντεβού στο στάδιο “Φώτης Κοσμάς” στην Αλεξανδρούπολη από όπου και θα ξεκινήσουμε για τις Σάπες.

9:15 Ραντεβού στην πλατεία Σαπών (Δημαρχείο) με τους φίλους μας από τις γύρω περιοχές.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να πάρουν τον καφέ τους από τις Σάπες και να ξεκινήσουμε όλοι μαζί για τα Κασσιτερά με τα Ι.Χ. μας (γύρω στα 6 χλμ. απόσταση).

9:45 Αφού φτάσουμε στα Κασσιτερά θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου απ΄ όπου και θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας με οδηγό κάτοικο και γνώστη της περιοχής, τον Γρηγόρη Κενανίδη.

Θα κάνουμε την πρώτη μας στάση στο γραφικό εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου που είναι χτισμένο μέσα σε σπηλιά και στη συνέχεια ακολουθώντας δασικούς δρόμους κατά το πλείστον αλλά και μονοπάτια θα επισκεφθούμε και άλλα τρία εξωκλήσια κατά μήκος της κυκλικής μας διαδρομής αυτά του Προφήτη Ηλία – Αγίου Κωνσταντίνου – Πέτρου και Παύλου και μετά από 12 χλμ περίπου θα επιστρέψουμε στο σημείο εκκίνησης.

14:00 – 14:30 Ολοκλήρωση πεζοπορίας και προαιρετικά φαγητό σε ταβέρνα των Σαπών.

Μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά από 12 ετών, με αθλητικό επίπεδο και συνοδεία γονέα.

Η μετακίνηση θα γίνει μόνο με ΙΧ τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο (όσοι δεν διαθέτουν Ι.Χ. θα βολευτούν σε κάποιο άλλο κατά την αναχώρηση από το στάδιο της Αλεξανδρούπολης).

Το κόστος συμμετοχής ορίζεται σε 6 ευρώ το άτομο και 5 ευρώ το παιδί (10 ευρώ το ζευγάρι ή γονέας και παιδ, 15 ευρώ ζευγάρι με παιδί, 20 ευρώ ζευγάρι με δύο παιδιά.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στην ηλεκτρονική φόρμα ΕΔΩ.

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας και διά ζώσης στο γραφείο του ΔΡΟΜΕΑ, στο στάδιο “Φώτης Κοσμάς”, καθημερινές 5:00 – 8:00 μ.μ.

Τα χρήματα θα κατατίθενται στον λογαριασμό του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, στην τράπεζα Πειραιώς, IBAN: GR3101711830006183148954801.
Εάν η κατάθεση γίνει από άλλη τράπεζα πρέπει να καταβληθεί και το αντίστοιχο ποσό προμήθειας / εξόδων της τράπεζας.

Αρχηγός αποστολής: Δημήτρης Κωστόπουλος.

Την πεζοπορία υποστηρίζει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ).

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΓΓΑ.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να παρουσιάσουν στον αρχηγό αποστολής, στο σημείο συνάντησης της πεζοπορίας, ένα από τα παρακάτω έγγραφα σύμφωνα με το Υγειονομικό πρωτόκολλο:

  • Πεζοπόροι 18 ετών και άνω: PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών (με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ).
  • Πεζοπόροι έως και 17 ετών: Επίδειξη self test εντός 24 ωρών πριν την πεζοπορία (συστήνεται την ημέρα της πεζοπορίας).

Απαραίτητος εξοπλισμός: Πεζοπορικά παπούτσια, πεζοπορικό ζευγάρι μπαστούνια, ισοθερμικό t-shirt μακρυμάνικο, μια στεγνή αλλαξιά ρούχα για την επιστροφή, fleece, ελαφρύ αντιανεμικό / jacket, ζεστό καπέλο, γυαλιά, νερό 1,5 λίτρο, σνακ, γάντια για όσους έχουν ευαισθησία, προσωπικό φαρμακείο, ατομικό σακίδιο πλάτης …και μην ξεχάσετε την καλή σας διάθεση!
[post_ads]

Πηγή

Copyright © 2022 Evros NET