loader

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και την Βάση στην Αλεξανδρούπολη για την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο,

Αλεξανδρούπολη: Διαδήλωση ενάντια στην εμπλοκή της χώρας και της περιοχής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Συγκέντρωση διοργανώνει την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 11:00 το πρωί, μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη Βάση στην Αλεξανδρούπολη.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα καλεί τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία, τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής σε άμεση κινητοποίηση, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας και της περιοχής μας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, της Ρωσίας, και να δηλώσουν την αντίθεσή τους στη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε άντρο μερίδας ιμπεριαλιστών και σε στόχο των ανταγωνιστών τους!

Η ανακοίνωση – κάλεσμα αναλυτικά:

Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και την Βάση στην Αλεξανδρούπολη που αποτελείται από σωματεία, συλλόγους και φορείς της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, καταγγέλλει την ολοένα και εντεινόμενη εμπλοκή της χώρας και της περιοχής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία.

Σήμερα διανύουμε την 20η μέρα του πολέμου στην Ουκρανία, μετά την απαράδεκτη και καταδικαστέα στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας. Ο λαός της Ουκρανίας πληρώνει με το αίμα του την σκακιέρα που στήθηκε στην χώρα του από την διασπασμένη αστική τάξη της ίδιας του της χώρας, με αντιπάλους την καπιταλιστική Ρωσία από τη μία και τις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ από την άλλη, με σκοπό να βάλουν στο χέρι τον ενεργειακό πλούτο της, τις αγορές και τους δρόμους μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων, τη γεωστρατηγική της θέση.

Αυτός ο πόλεμος είναι πόλεμος μεταξύ ληστών και την πληρώνουν οι λαοί!

Η αλληλεγγύη μας στους λαούς που υποφέρουν δεν μπορεί να γίνει με την επιλογή του μέρους του ενός από τους δύο ληστές! Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι αλά καρτ! Είμαστε με τους λαούς ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τον πόλεμό τους!

Σε αυτό τον πόλεμο εμπλέκεται με ευθύνη της σημερινής αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, ενεργά η χώρα μας, στο πλευρό του ληστρικού στρατοπέδου των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Η πιο πρόσφατη εμπλοκή είναι η κολοσσιαία επιχείρηση μεταφοράς Νατοϊκού οπλισμού από τις ΗΠΑ και την Αγγλία, που ξεκίνησε από την Πέμπτη 17 Μαρτίου με την μεταφορά εκατοντάδων αρμάτων, οχημάτων και στρατιωτών μέσω της Νατοϊκής βάσης που βρίσκεται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προς την Ρουμανία και την Πολωνία.

Η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε Νατοϊκή βάση, η αποστολή οπλισμού στην εμπόλεμη Ουκρανία, τα αεροπλάνα του Αμερικάνικου αεροπλανοφόρου που από το Θρακικό πέλαγος επιτηρούν πάνω από την Ρουμανία, η αξιοποίηση των λιμανιών της Σούδας και του Πειραιά, η Νατοποίηση των στρατοπέδων του Γιαννούλη, του Κανδηλάπτη, του Πετροχωρίου, το Νατοϊκό στρατηγείο στην Λάρισα, το Στεφανοβίκειο, η Θεσσαλονίκη, η Σύρος …δεν έχει τέλος ο κατάλογος της μετατροπής της χώραςσε “θύτη” αλλά και πιθανό “θύμα” αφού μπορεί να μετατραπεί σε στόχο αντιποίνων.

Η παρέλαση των Νατοϊκών πλοίων δεν είναι άσχετη από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Τα νατοϊκά τανκς μεταφέρονται σε απόσταση αναπνοής από το μέτωπο. Τα περί άμυνας και περί ασκήσεων δεν μας πείθουν. Οι ασκήσεις – πρόβες πολέμου, δεν θα είναι για πάντα πρόβες.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία και την Βάση στην Αλεξανδρούπολη καλεί τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής σε άμεση κινητοποίηση, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας και της περιοχής μας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, της Ρωσίας. Να δηλώσει την αντίθεσή του στη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε άντρο μερίδας ιμπεριαλιστών και σε στόχο των ανταγωνιστών τους!

Ήδη ο πόλεμος έχει συνέπειες για τον λαό μας, με τις τεράστιες επιπλέον αυξήσεις στο ρεύμα, τα καύσιμα, τα τρόφιμα, κτλ. Κανείς να μην δεχτεί να πληρώσει ο λαός!

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος.
  • Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και η εμπλοκή της Ελλάδας με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα.
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας, που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου. Να φύγουν τώρα από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τα Ελληνικά στρατόπεδα τα σώματα εκστρατείας των Αμερικάνων.
  • Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός ή υπαξιωματικός εκτός συνόρων. Να σταματήσει η αποστολή πολεμικών εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα.
  • Καμία παραχώρηση των υποδομών της χώρας για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.
  • Άμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού μας με κατάργηση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, με μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες.

Διαδηλώνουμε την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 11:00 π.μ. μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Φωτογραφία αρχείου
[post_ads]

Πηγή

Copyright © 2022 Evros NET